НОВИНИ

Ние до 13-ти октомври сме си опрели и без да държим третия мандат, заяви Тошко Йорданов

bnt avatar logo
от БНТ
10:20, 28.07.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Ние като граждани българите е крайно време да осъзнаем, че то това да гласуваш си има отговорности. И когато отидеш да гласуваш трябва да осъзнаеш, че това е силата ти в този ден и да я използваш умно, а не да си правиш експерименти. Ако искаш да си прави експерименти няма проблем. Да влязат някакви ловци на дракони, преследвачи на таласъми - няма никакъв проблем", заяви Тошко Йорданов от ИТН в "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му "до 13-ти октомври сме си опрели и без да държим третия мандат". Но, ако трябва да се мине през такъв период на "екзотики", няма как да се сърдим на хората, допълни той. Каза, че с хумор гледа на явления като "Величие", иначе за съставяне на правителство шансове имало, макар и малки.

"Ако президентът прецени да даде третия мандат на нас ще подходим отговорно, практично ще проведем разговори с всички политически сили, включително и с разпадналите се и независимите, и в съответствие с това как тръгне диалогът и имаме ли общи цели, ще стане ясен резултатът".

Тошко Йорданов коментира и решението на Конституционния съд за отмяна на направените поправки в Конституцията. Според него той е трябвало да свали всички поправки.

"Сглобката е ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. ПП-ДБ влязоха със заявка, че искат да правят конституционни промени. Ония другите хиени от ГЕРБ и ДПС ги "яхнаха" веднага и казаха - да, няма проблем. И те ги оставиха да правят такива неща като прокараха неща, които на тях им харесват".

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ние сме аутсайдери, но ще надделеем над откровените лъжи на Тръмп, заяви Камала Харис
Ние сме аутсайдери, но ще надделеем над откровените лъжи на Тръмп, заяви Камала Харис
Нигерийска боксьорка Синтия Огунсемилор бе дисквалифицирана заради допинг
Нигерийска боксьорка Синтия Огунсемилор бе дисквалифицирана заради допинг