НОВИНИ

Никола Цолов с глоба и официално предупреждение след първата квалификация за сезона във Формула 3

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:13, 04.03.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
никола цолов глоба официално предупреждение първата квалификация сезона формула
Слушай новината

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов беше глобен с 200 евро след края на първата квалификация за сезона на пистата "Сахир" в Бахрейн, след като беше установено, че е превишил скоростта в алеята пред боксовете по време на сесията.

Шампионът ни в испанската Формула 4 от миналия сезон е бил засечен да се движи със скорост 61.7 км/ч при максимално разрешени 60 км/ч при влизането му в питлейна и това е принудило рейс директорите да му наложат финансова санкция.

Междувременно българинът беше привикан при стюардите след края на квалификацията, за да даде обяснение и за друго свое нарушение - влизане в питлейна на поддържащите серии, който се намира между завои 10 и 11 на пистата "Сахир" преди да е минал карирания флаг в края на квалификацията.

С тези си действия Цолов е нарушил пряка инструкция на рейс директора Руй Маркес, но в крайна сметка пилотът на Арт Гран при се размина единствено с официално предупреждение.

Освен Никола още седмина състезатели бяха привикани при стюардите за неспазване на нареждането на Маркес, включително и двамата съотборници на българина - Грегоар Соси и Кейлън Фредерик.

Днес на пистата "Сахир" в Бахрейн предстои да бъде даден и официалният старт на сезона във Формула 3 със спринтовата надпревара, която започва в 11.15 часа българско време. Във вчерашната квалификация Никола Цолов се нареди 17-ти, което означава, че ще потегли във втората половина на колоната.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След жп катастрофата: Протестите в Атина и Лариса прераснаха в сблъсъци
След жп катастрофата: Протестите в Атина и Лариса прераснаха в сблъсъци
25 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие
25 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие