НОВИНИ

Николай Костов: Уелтън много ще ни липсва

Наставникът на Левски коментира и темите по селекцията в „синия“ отбор преди гостуването на Пирин

Николай Костов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:57, 16.02.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Левски Николай Костов говори преди гостуването на отбора утре на Пирин в Благоевград.

Левски подновява кампанията си в Първа лига с гостуване на Пирин Благоевград утре, 17 февруари, от 17:00 часа. Той призна, че и за него ще бъде загадка как точно ще изглежда промененият му тим, но чака с нетърпение старта на първенството.

„Една от неизвестните за този мач е смяната на треньора в Пирин. Имахме информация от Топузаков за тях, но тя бе с предния треньор. Не сме успели да ги наблюдаваме, докато бяхме в Турция. Познавам индиректно треньорът им от престоя ми в Украйна. Знам какъв футбол изповядва. Очакваме неочакваното обаче. Всички нови играчи по света им се дава повече време за адаптация към съотборници, отбор, публика. Ние обаче трябва да им се доверим, за да заместят напусналите“, заяви треньорът на столичани.

Костов коментира и темите по селекцията в „синия“ отбор.

„Имахме разговори с Бастунов, с Алекс Колев, но не се получиха нещата. Все още търсим играчи, но от Южна Америка. Имаме амбиция за български играчи, обърнали сме внимание и към нашата школа. Наблюдаваме всички български играчи и вече ми е ясно кои от тях подхождат на стила на Левски и те ще бъдат наблюдавани още от мен. За разлика от лятото в Правец, имахме повече време да осмислим нещата, свързани с играта ни. Мисленето им е на по-друго ниво, а това е важно, защото искаме да играем високо и да контролираме топката. Футболът ни не е лесен. Доста неща се усвоиха от играчите, виждам ги по-решителни. Видя се прогрес в последните мачове, но това все пак са контроли, в които няма такова напрежение“, каза още Костов.

Междувременно, Левски картотекира успешно четирите си нови попълнения – Карлос Охене, Фабио Лима, Хоакин Фернандес и Патрик Мислович. По този начин Костов ще може да разчита на тях за утрешното гостуване в Благоевград.

„Много си харесвам играчите, отношението им към тренировъчния процес. Оптимист съм след това, което видях в последните 15 дни от подготовката. Нямам търпение да започне шампионатът. Не мисля, че ще има повече изходящи трансфери. Най-много ще ни липсва Уелтън. Той беше сърцето и душата на нашия отбор. Трябва да търсим атрактивни играчи, които да задоволяват нашата публика. В момента разчитаме на колективното мислене и дух, които да заместят Уелтън. Относно изходящите трансфери се радвам донякъде, защото Левски вече се котира добре на европейския пазар“, завърши наставникът на „сините“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дея спорт се наложи над Левски в дербито на кръга във волейболното първенство
Дея спорт се наложи над Левски в дербито на кръга във волейболното първенство
Смъртта на Навални няма да остане без мъст, категоричен е руски опозиционер
Смъртта на Навални няма да остане без мъст, категоричен е руски опозиционер