НОВИНИ

Нийл Робъртсън триумфира на UK Championship след драматичен финал

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:09, 07.12.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Други спортове
нийл робъртсън триумфира championship драматичен финал

Австралийският майстор на щеката спечели един от най-престижните турнири в снукъра - Шампионата на Обединеното кралство, за трети път в кариерата си, след като надигра световния номер 1 Джъд Тръмп с 10-9 в много оспорван финал, игран в "Маршал Арена" в Милтън Кийнс.

По време на двубоя никой от двамата не можа да се откъсне на повече от един фрейм и така логично, след като бяха поделени първите 18 партии се стигна до решителна 19-та част.

Последният фрейм се превърна в истински маратон, като в край на сметка световният шампион от 2010-та година надделя в тази битка, след като реализира розовата топка почти час след полунощ английско време.

По този начин австралиецът завоюва 19-та ранкинг титла в кариерата си, като също така получи и чек за 200 хиляди паунда от наградния фонд, а в същото време постави нов рекорд за най-много сенчъри брейкове в едно издание на Шампионата на Обединеното кралство - 13.

За Робъртсън това беше общо пети трофей от така наречената "Тройна Корона", която включва още турнира Мастърс и Световното първенство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Бургас пристигна първият фризер за съхранение на ваксини срещу COVID-19
В Бургас пристигна първият фризер за съхранение на ваксини срещу COVID-19
Мейуедър се завръща на ринга в началото на 2021 г.
Мейуедър се завръща на ринга в началото на 2021 г.