НОВИНИ

Нова спортна площадка за хора в риск бе открита на Витоша

нова спортна площадка хора риск открита витоша
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 03.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Нова спортна площадка за хора със специални потребности бе открита днес на Витоша. В местността "Игликина поляна" сетовете за физически упражнения и активности се обогатиха с модерна люлка, съобразена със специфичните нужди на децата и младежите в риск.

Новото съоръжение е построено със съдействието на Фондация "София – европейска столица на спорта", която осигури финансирането на укрепителната площадка и с подкрепа от проекта "Различните деца на България". Люлката бе изпробвана още от ранна утрин и бе атрактивно занимание през целия ден.

Откриването премина като детски купон с много музика и забава. Малчуганите и техните близки бяха приветствани Анна Петракиева – директор на природен парк "Витоша", Анатоли Илиев – зам.-председател на "София – европейска столица на спорта" и Анна Йончева от "Различните деца на България". След това изключително емоционалната Вики Иванова, която първа се бе качила на люлката – откри "Дискотеката на открито". Много от децата със специални нужди застанаха пред микрофона и изпяха любимите си песни.

С новата люлка спортните сетове за хора със специални потребности в местността "Игликина поляна" станаха четири. Столична община продължава социалната си програма по осигуряване но повече възможности за спорт и активен начин на живот. Стотици деца и честването на 4 рождени дни огласяха до късния следобед едно от най-привлекателните кътчета на Витоша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словения предостави 2,5 млн. евро за разработка на ваксини
Словения предостави 2,5 млн. евро за разработка на ваксини
Най-малко 15 убити при експлозия в Афганистан
Най-малко 15 убити при експлозия в Афганистан