НОВИНИ

Новак Джокович е имал трисантиметрово разкъсване на мускул по време на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:33, 01.02.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
новак джокович мога искам добър старт
Слушай новината

Новак Джокович, който преди няколко дни триумфира на Australian Open е играл по време на целия турнир с трисантиметрово разкъсване на бедрен мускул, разкри директорът на надпреварата Крейг Тайли.

Припомняме ви, че сърбинът получи травмата още по време на АТР 250 турнира в Аделаида и в навечерието на Australian Open дори отмени няколко от тренировките си, което постави под сериозен въпрос участието на Ноле в "Мелбърн Парк".

В последствие обаче 35-годишният тенисист не просто се включи в надпреварата, а успя да стигне до десетата си титла в Австралия.

Успехът му обаче предизвика някои въпросителни в тенис общността относно контузията на Джокович, но днес Крейг Тайли разсея всякакви съмнения около състоянието на Ноле, разкривайки, че лично е видял снимката от скенера, на която се вижда, че сърбинът има трисантиметрово разкъсване на бедрен мускул.

"Имаше трисантиметрово разкъсване. Видях скенерите, лекарите ще ви кажат истината. Имаше много спекулации за това дали е вярно или не, трудно е да се повярва, че може да направи това, което направи с този вид контузия. Той е забележителен, изключителен професионалист", заяви Крейг Тайли.

По пътя си към десети триумф на Australian Open Новак Джокович надигра последователно Роберто Карбайес Баена, Енцо Куако, Григор Димитров, Алекс Де Минор, Андрей Рубльов, Томи Пол и Стефанос Циципас, губейки по пътя само един сет.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евростат: Инфлацията в еврозоната е спаднала до 8.5%
Евростат: Инфлацията в еврозоната е спаднала до 8.5%
Феновете на Ботев Пд излизат тази вечер на протест заради "Колежа"
Феновете на Ботев Пд излизат тази вечер на протест заради "Колежа"