НОВИНИ

Новак Джокович обмисля да съди Австралия за 6 милиона долара

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:13, 20.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на света Новак Джокович, който беше депортиран от Австралия в навечерието на турнира от Големия шлем, възнамерява да съди правителството на страната.

Той води разговори с адвокати за бъдещите си действия. По информация на английския таблоид „Сън”, 34-годишният сърбин може поиска възмездие от 6 милиона долара заради случилото се. Това са пропуснати приходи от парични наградни фондове за постигнати резултати, спонсорски плащания, както и морални щети за незаконно задържане и лошо отношение.

Все още не е ясно към кой съд ще се обърне Новак Джокович, тъй като в света няма толкова много организации, които могат да призоват към отговорност цяла държава, при това извън Европа.

Адвокат Тома Фила обяви: „Джокович беше подложен на унизително отношение. Той трябва да ги съди."

На 5 януари сърбинът беше задържан на летището в Мелбърн за нарушаване на визовите правила и влизане в Австралия, без да е ваксиниран срещу COVID-19. Новак Джокович беше настанен в хотел за имигранти, но освободен четири дни по-късно след обжалване в съда и му беше позволено да тренира.

На 14 януари отново беше издадена заповед за депортиране срещу сърбина, позовавайки се на факта, че присъствието му в страната заплашва общественото здраве. Опитите на тенисиста да оспори това решение в съда бяха неуспешни, той напусна Австралия и пропусна Australian Open.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е да произвеждаш хляб в кризата - с 3 пъти по-високи сметки за ток
Какво е да произвеждаш хляб в кризата - с 3 пъти по-високи сметки за ток
Мексикански водещ се обяви бурно в ефир в подкрепа на ваксините (ВИДЕО)
Мексикански водещ се обяви бурно в ефир в подкрепа на ваксините (ВИДЕО)