НОВИНИ

Новак в елита привлече петима нови футболисти само за ден

новак елита привлече петима футболисти ден
Снимка: ПФК Спартак (Варна)
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 06.06.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Спартак (Варна), който от новия сезон ще се подвизава в елита на българския футбол, представи пет нови попълнения в рамките на един ден.

Това са полузащитниците Ромеш Ивей, Божидар Васев и Руслан Черненко и защитниците Тихомир Димитров и Илкер Будинов, съобщиха от клуба.

Панамското крило Ромеш Ивей подписа тригодишен договор със "соколите". За последно той игра в Етър (Велико Търново), а преди това се подвизава в Алианса (Панама Сити) и Индепендиенте де ла Чорера.

29-годишният полузащитник Божидар Васев също парафира за три години със Спартак. За последно той носи екипа на Миньор (Перник), играл е още за Славия (София), Ботев (Пловдив), Апоел Ако, Дунав (Русе), Хебър (Пазарджик) и Царско село.

Третото ново попълнение в състава на варненци - Руслан Черненко, парафира за две години с клуба. Украинският халф е играл за Арсенал (Киев), Десна Чернихив и Ахробизнес (Волочиск).

22-годишният централен защитник Тихомир Димитров идва от дубъла на Лудогорец. Освен за дублиращия тим на шампионите, Димитров е бил част и от школата на Левски.

Централният бранител е вторият футболист на Лудогорец, след Илкер Будинов, който идва при "соколите" като преотстъпен за една година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Единственият каракал в България вече има малки
Единственият каракал в България вече има малки
Здравният министър осъди агресията срещу медиците в Спешния център в Самоков
Здравният министър осъди агресията срещу медиците в Спешния център в Самоков