НОВИНИ

Новият македонски посланик у нас връчи акредитивните си писма

Александър Марков
от Александър Марков
17:54, 28.09.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
новият македонски посланик нас връчи акредитивните писма
Слушай новината

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие днес копия от акредитивните писма на новия извънреден и пълномощен посланик на Република Северна Македония у нас Агнеза Руси Поповска.

Заместник-министър Петрова приветства с добре дошла посланика на Северна Македония. Тя подчерта удовлетворението на българската страна, че след един твърде дълъг период този дефицит в двустранния дипломатически диалог е преодолян и Северна Македония вече има извънреден и пълномощен посланик в София. Изрази надежда, че това ще допринесе за задълбочаване на добросъседските отношения.

Заместник-министър Петрова изтъкна подкрепата на България за европейската интеграция на Северна Македония. Същевременно с това е необходимо да се положат последователни усилия за възстановяване на доверието и изграждане на искрена позитивна атмосфера в двустранния диалог. От изключително значение е постигнатите договорености да намерят изражение в реални резултати.

Посланик Руси Поповска благодари за бързия отговор за провеждането на настоящата среща и определи последните развития в двустранния диалог като нова страница в отношенията на България и Северна Македония.

В хода на разговора двете страни се съгласиха, че наред с напредъка на политическо ниво, от интерес за гражданите над двете страни ще бъде постигането на осезаеми резултати в секторното сътрудничество.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пилотът от "Безмер" е в сравнително добро състояние, транспортиран е във ВМА
Пилотът от "Безмер" е в сравнително добро състояние, транспортиран е във ВМА
Вижте лидерските битки по райони за изборите на 2 октомври
Вижте лидерските битки по райони за изборите на 2 октомври