Новият ръководител на Апелативната спецпрокуратура встъпи в длъжност

от БНТ
15:30, 22.11.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
новият ръководител апелативната спецпрокуратура встъпи длъжност
Слушай новината

Днес официално встъпи в длъжност новият административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Ивайло Ангелов. На церемонията присъства главният прокурор на Република България Иван Гешев, който връчи акта за встъпване в длъжност.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Ивайло Ангелов за административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура на 03.11.2021 г.

Ивайло Ангелов е магистър по „Право“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има 22 години юридически стаж. През януари 1999 г. започва работа като съдебен кандидат в Окръжен съд-Плевен, а след това като следовател в Окръжна следствена служба-Плевен.

През април 2001 г. става прокурор в Районна прокуратура-Плевен. Последователно заема постовете заместник районен прокурор в Районна прокуратура-Плевен и прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен.

В Националната следствена служба Ивайло Ангелов работи от 2020 г. и става говорител на институцията. Ръководител е на отдел „Специализиран“ в НСлС.

Ивайло Ангелов е преподавател в Националния институт по правосъдие. Награждаван е многократно, удостоен е с плакет „Прокуратура на Република България“ за проявен висок професионализъм в изпълнение на служебните задължения. Автор е на множество научни публикации в областта на правото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Зинедин Зидан не желае да работи в Юнайтед, предпочита друг клуб
Зинедин Зидан не желае да работи в Юнайтед, предпочита друг клуб
Словакия въведе локдаун за неваксинираните
Словакия въведе локдаун за неваксинираните