НОВИНИ

Новият щам на коронавируса създава проблеми във Великобритания

Фани Аронова
от Фани Аронова
11:45, 02.01.2021
Чете се за: 02:27 мин.
По света
Слушай новината

Новият щам на коронавируса, който тръгна от Великобритания, продължава да предизвиква опасения в Европа. След като се оказа, че е пренесен в Турция, властите въведоха забрана за влизане на лица, пристигащи от Обединеното кралство. Някои европейски страни засилват мерките срещу разпространението на заразата, а по време на новогодишните празници имаше нарушения.

Новият щам на коронавируса, който се разпространява по-бързо, създава сериозни проблеми във Великобритания. След като четири поредни денонощия бяха регистрирани над 50 000 нови случая, здравните власти предупредиха, че болниците имат трудности с приема на нарастващия брой пациенти. В Лондон ще отворят отново временната болница "Найтингейл", която беше открита през април за пациенти с COVID-19. В тази ситуация плановете за отваряне на училища отпадат. От понеделник основните училища в Лондон преминават към обучение онлайн. На фона на кризата, на Нова година полицията разпръсна тълпи от нарушители на ограниченията, които празнуваха в центъра на Лондон. Четирима са арестувани, а 217 души са глобени. Организаторите на незаконни празненства в столицата са заплашени с глоби от 10 000 лири, съобщи полицията.

Първи случай на новия щам на COVID-19 във Франция. В кои държави е засечен още той?

Френската полиция също имаше проблеми с незаконно парти в Бретан, в Северозападна Франция, което се развихри в новогодишната нощ. Участвали са около 2500 души. Регистрациите на паркираните автомобили показват, че сред тях е имало хора от цяла Франция и дори от чужбина, предава Франс прес. При намесата на полицията се стигна до сблъсъци. Масовият купон е организиран в нарушение на вечерния час, който не беше отменен за Нова година. От днес в 15 департамента във Франция забраната за излизане от домовете се изтегля от 18.00 ч., вместо от 20.00 часа, както беше досега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страхил Попов попадна в "Идеалния отбор на кръга" в Турция
Страхил Попов попадна в "Идеалния отбор на кръга" в Турция
Вестник "Марка": Давид Алаба ще премине в Реал Мадрид през лятото
Вестник "Марка": Давид Алаба ще премине в Реал Мадрид през лятото