НОВИНИ

"Обединени от емоцията" в Токио

bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 22.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Токио 2020 талисмани
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Девизът „Обединени от емоцията“ ще съпровожда Олимпиадата в Токио. Слоганът отразява универсалните ценности, обединяваща силата на спорта.

Организаторите обявиха, че девизът ще се популяризира само на английски в града домакин и най-вече на съоръженията за състезания, за рекламни цели и лицензирани стоки.

Игрите ще съберат спортисти от повече от 200 нации, в това число и бежанския олимпийски тим, както и много зрители и представители на медиите. Във времето на пандемията, в което толкова често се виждаме с останалия свят чрез технологиите, без да се срещаме физически, Олимпиадата се опита да сближи повече хората.

Игрите ще осигурят време и място, където огромното разнообразие от хора - различни националности, етноси, раси, полове, култури, както и тези с и без увреждания – ще могат да се срещнат и опознаят помежду си, като в същото време ще преодолеят разликите си.

Токио 2020 ще позволи на феновете да станат свидетели на смелостта и състезателния дух на спортистите, а едновременно с това да изразят своята подкрепа. Именно това е силата на спорта – да свързва хората чрез техните емоции.

Именно това ще е и задачата на БНТ чрез двете нови предавания, посветени на Игрите - „Линия „Токио 2020“ и вечерното студио „Днес на Игрите“. Олимпийските игри Токио 2020 ще бъдат открити с красива церемония в петък, 23 юли. Домакините ще покажат на света елементи от японската култура и история. Събитието може да гледате на живо в 14:00 ч. по БНТ 1 и БНТ 3 и в спортната секция на bntnews.bg. Церемонията ще бъде коментирана от Цветелина Абрашева и Стефан Георгиев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седем висши училища получават статут на изследователски университети
Седем висши училища получават статут на изследователски университети
Все по-малко ще завършат висше образование до 2025 г.
Все по-малко ще завършат висше образование до 2025 г.