НОВИНИ

Облачно на запад, на изток - повече слънчеви часове

облачно време повсеместни валежи дъжд
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 15.05.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски по Черноморието, в София – около 18 - 19°. Главно над Западна България ще бъде облачно, на места, със слаби валежи от дъжд, докато над Източна ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от изток-югоизток.

Вечерта и през нощта на повечето места валежите ще спрат. Ще бъде почти тихо, само в Североизточна България ще духа до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 10°. Утре ще се задържи облачно, а на места, отново в западната половина от страната, се очакват краткотрайни валежи, възможни са и гръмотевици. Максималните температури ще се повишат и ще са между 22° и 27°, в София - 22°, а по Черноморието - около 18 - 20 градуса. Вятърът ще бъде умерен и ще се ориентира от изток-югоизток.

Облачно, с валежи и гръмотевици ще е времето утре и в планините. Ще бъде и ветровито, ще духа умерен, по високите части временно силен вятър от юг-югоизток.

Температурите и там ще се повишат и в курортите се очакват около 16 - 17°, на Алеко - около 12°.

И на Балканите ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд в западните и централните райони от полуострова, като в някои области валежите ще са интензивни и придружени от гръмотевици.

У нас през нощта срещу сряда и в сряда валежите ще обхванат почти цялата страна. Ще започне захлаждане, което ще продължи и в четвъртък, когато отново на много места ще има валежи и гръмотевици. През следващите дни до края на седмицата повече облаци и вероятност за валежи ще има само в следобедните часове, а дневните температури слабо ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболистът Константин Костадинов бе най-полезен за Паленсия в Испания
Баскетболистът Константин Костадинов бе най-полезен за Паленсия в Испания
Федерацията на ционистите: Целта на посещението на израелския експерт у нас е среща с членовете на нашата организация
Федерацията на ционистите: Целта на посещението на израелския експерт у нас е среща с членовете на нашата организация