НОВИНИ

Облачно, ветровито и със слаб сняг

облачно ветровито слаб сняг
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 10.03.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Времето
Слушай новината

Днес облачността ще е значителна и на много места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, в Източна България временно силен север-североизточен вятър. Минимални температури - между минус 6° и минус 1°,максимални - между 0° и 5°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и на отделни места по южното крайбрежие ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 2°-3°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от сняг. Ще духа умерен североизточен вятър и ще има виелици и навявания. Остава студено, максимална температура на височина 1200 метра около минус 7°, на 2000 метра - около минус 13°.

През следващите дни до края на тази и в началото на новата седмица ще остане студено. В петък и събота вятърът ще остане от север, до умерен, в източните райони до силен. Облачността ще е предимно значителна и на отделни места ще превали слаб сняг.

Температурите ще се понижат с още градус-два и в събота минималните ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните - между минус 3° и 2°. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, а вероятността за валежи намалява. Дневните температури ще започнат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна тежка нощ в Украйна - масиран въздушен обстрел на област Суми
Поредна тежка нощ в Украйна - масиран въздушен обстрел на област Суми
ВСС заседава по предложението на правосъдния министър за предсрочно освобождаване на Иван Гешев
ВСС заседава по предложението на правосъдния министър за предсрочно освобождаване на Иван Гешев