Обновиха бланката на декларацията за преминаване през КПП в областните градове

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:05, 24.03.2020
8288
Чете се за: 00:33 мин.
Сигурност
обновиха бланката декларацията преминаване кпп областните градове

След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, МВР уточнява:

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.
Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

В съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

Свали обновената декларация тук

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Учение за изграждане на полева болница в Пловдив
Учение за изграждане на полева болница в Пловдив
Китай смекчава мерките срещу Covid-19, но опасността не е отминала
Китай смекчава мерките срещу Covid-19, но опасността не е отминала