НОВИНИ

Очаква се предимно слънчево време следващите дни

слънчево топло време почивните дни
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 05.10.2023
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Поредно необичайно хладно утро - до 8 градуса падна температурата в Чирпан и Елхово. По морето традиционно се задържаха малко по-високи: Бургас - 13, Варна - 14 градуса.

Без съществена разлика ще се задържат максималните температури, спрямо вчера - между 24 и 29 градуса, малко по-ниски по Черноморието. В София - около 24 градуса.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Ще бъде предимно слънчево, с превалявания само на отделни места в планинските райони на Западна България.

През нощта ще е безоблачно, в повечето райони и тихо. А утре сутринта ще бъде слънчево и отново - твърде хладно, с минимални температури между 8 и 13 градуса, в София - около 9 градуса.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който след обяд в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, в София - около 22 градуса. От запад облачността ще се увеличава и на отделни места главно в Рило-Родопската област ще превали дъжд.

Предимно слънчево ще се задържи времето по Черноморието. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 21 и 25 градуса - близки до температурата на морската вода .Вълнението на морето ще е 2 бала.

Слънчево ще е сутринта и в планините, но облачността от запад ще се увеличава и в следобедните часове на места главно Рило-Родопската област.

Ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще са между 10 и 15 градуса.

Времето в Европа ще има повече слънчеви часове ще има утре в централноевропейските страни, а на Пиренейския и Апенинския полуостров, както и в южните райони от Франция, ще се задържи и по-топло от обичайното за сезона. Ветровито и с валежи от дъжд ще бъде в по-голямата част от Британските острови и Северна Европа.

У нас, и през уикенда ще се задържи предимно слънчево. В неделя, с преминаване на студен атмосферен фронт през страната, облачността ще се увеличи, на отделни места ще превали. С усилване на вятъра от северозапад ще нахлува по-хладен въздух и привечер и през нощта срещу понеделник температурите ще се понижат чувствително.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на CEV Александър Боричич с благодарствено писмо до БФ по волейбол
Президентът на CEV Александър Боричич с благодарствено писмо до БФ по волейбол
Юлиан Нагелсман ще дебютира начело на Германия на 14 октомври при визитата на САЩ
Юлиан Нагелсман ще дебютира начело на Германия на 14 октомври при визитата на САЩ