НОВИНИ

Кирил Киров в поредицата "Спортните таланти на България"

Филмът "Цели се в перфектното" бе излъчен премиерно на 24 април по БНТ 3!

очаквайте кирил киров поредицата спортните таланти българия сряда 2000 бнт
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 25.04.2024 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Млад, способен, интелигентен, целеустремен и с разностранни интереси - това е един от най-успешните ни състезатели по спортна стрелба от новото поколение, което ще се доказва на голямата олимпийската сцена.

Кирил Киров е на 24 години и вече е олимпийски шампион, но от Младежките игри в Буенос Айрес през 2018 година. Шест години по-късно той ще има шанса да се бори за медалите вече на "големите" Олимпийски игри в Париж.

Кирил спечели квота за участие във френската столица, като се качи на подиума на световното първенство на пневматично оръжие в Баку през миналия сезон. Бронзът от този шампионат е най-голямото постижение за него и треньорката му Румяна Апостолова досега, като двамата работят заедно от самото начало, когато Киров за първи път влиза на стрелбището в родния си град Пловдив.

"Спортната стрелба е хоби за мен, но това не означава, че не се отнасям отговорно към нея" - казва главният герой в поредния филм от поредицата на "Спортните таланти на България", който добавя, че е късметлия, че не се налага да се ограничи само до едно нещо в живота, което му е интересно.

Още като ученик Кирил Киров решава, че иска да следва дентална медицина. Работи системно, за да постигне това и кандидатства в Медицинския университет в Пловдив, където в момента е студент в пети курс. Интересите му обаче не се изчерпват с това. Като дете минава през няколко музикални инструмента, а впоследствие баща му го запалва по лова. И това занимание той приема като отговорност, тъй като ловецът първо е човек, който се грижи за гората и нейните обитатели.

"Цели се в перфектното, за да постигнеш максималното" - казва Кирил Киров, за когото перфекционизмът е утопия, но можем да се стремим към своя максимум.

Автор на лентата "Цели се в перфектното" е Цветелина Абрашева, режисьор Йоанна Капанова, а оператори Меглена Гайдарова, Станислав Златев и Христо Златков.


Гледайте във видеото филма "Цели се в перфектното"!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Милев достигна до четвъртфиналите на турнир в Анталия
Янаки Милев достигна до четвъртфиналите на турнир в Анталия
Според Цветомир Петров и Димитър Шалъфов редица спортни обекти в София са в плачевно състояние
Според Цветомир Петров и Димитър Шалъфов редица спортни обекти в София са в плачевно състояние