НОВИНИ

Очакват ни 20° и дъжд в петък

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 09.11.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат от 14 до 19 градуса. В близките часове облачността почти навсякъде ще намалее и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по Черноморието - умерен югоизточен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. В сутрешните часове на места в равнините и низините видимостта ще бъде намалена. Минималните температури утре ще бъдат между 3° и 8°, по Черноморието - от 8° до 11°, а максималните - между 15° и 20°, в София - около 16°. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. В следобедните часове обаче облачността ще започне да се увеличава, най-рано в Западна България.

И по Черноморието денят ще започне с мъгли, които обаче бързо ще се разсеят. До вечерта облачността и там ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Слънчево ще бъде в планините през първата половина на деня. Повече облаци ще има в следобедните часове. И там вятърът ще е слаб до умерен, но от запад-северозапад. Температурите ще останат без съществена промяна и в курортите следобед се очакват стойности от 12° до 14°, на Алеко - около 8°.

В Европа - слънчево ще бъде утре в западните части от континента и все още в източната половина от Балканите. В западните райони от полуострова, както и на Апенините и в страните от Централна Европа, ще бъде с валежи от дъжд, а на Скандинавския полуостров и от сняг.

През нощта срещу петък и в петък и у нас ще има райони с превалявания. Ще бъде ветровито, а максималните температури ще се понижат. В събота ще остане ветровито, но вероятността за валежи намалява. В неделя и понеделник ще има и слънчеви часове, но в по-голямата част от страната ще бъде с мъгли, на места трайни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Фенуей Спортс Груп” обявиха цена от 3 млрд. паунда, за да се разделят с контролния пакет акции на Ливърпул
„Фенуей Спортс Груп” обявиха цена от 3 млрд. паунда, за да се разделят с контролния пакет акции на Ливърпул
Задържаните за убийството на граничаря са братя, вътрешният министър коментира поисканата му оставка
Задържаните за убийството на граничаря са братя, вътрешният министър коментира поисканата му оставка