НОВИНИ

Очакват ни температури до около 20° през почивните дни

очакват температури около 20deg почивните дни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 28.04.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат от 13° на изток до 18° на запад в комбинация с умерен северен вятър. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

През нощта вятърът ще отслабне, а над по-голямата част от страната ще остане безоблачно. Минималните температури утре ще бъдат между 2° и 7°, по южното Черноморие около 8°, а максималните - между 15° и 20°, на морския бряг, където ще духа умерен вятър от север-североизток от 13° до 15°. През деня облачността ще се увеличава и след обяд на отделни места, главно в планинските райони от Западна България, ще превали дъжд.

В планините, в източните масиви, ще преобладава слънчево време, докато в западните на отделни места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа умерен вятър с посока от север-северозапад. Температурите ще се повишат с няколко градуса и максималните в курортите ще са между 3° и 8°.

В много райони в Европа, включително и в западната половина от Балканите, ще има валежи от дъжд. Значителни количества се очакват в Южна Франция и Северна Испания. Температурите на Пиренеите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните.

У нас затоплянето ще продължи и през следващите дни, но времето ще остане твърде променливо. В неделя валежи и гръмотевици ще има главно в Западна България, а в понеделник и сряда на повече места в страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баща уби сина си в сливенско село
Баща уби сина си в сливенско село
Кирил Петков: До вторник няма да коментираме никакви имена за кабинет
Кирил Петков: До вторник няма да коментираме никакви имена за кабинет