НОВИНИ

Официално: Новак Джокович ще играе на Олимпиадата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:43, 16.07.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Tokyo 2020
официално новак джокович играе олимпиадата
Слушай новината

Световният №1 в тениса Новак Джокович потвърди, че ще вземе участие на Олимпийските игри в Токио в преследване на "Златен шлем".

Ноле вече спечели първите три надпревари от Големия шлем през сезона и при успех в Токио, както и на US Open ще стане първият мъж в историята, който да е спечелил тези пет състезания за една календарна година.

Преди него има само един подобен случай в историята на тениса, като става въпрос, разбира се, за Щефи Граф и 1988 година, когато тя триумфира във всички турнири от Шлема и извоюва златен медал на Олимпийските игри в Сеул.

Миналата седмица Новак Джокович сподели, че все още не е сигурен дали ще пътува за Токио поради епидемиологична ситуация в Япония, но късно снощи обяви в своя Туитър акаунт, че ще пътува за страната на изгряващото слънце.

"Много съм горд да обявя, че ще пътувам за Токио, за да се присъединя към сръбските спортисти в борбата за медали на Олимпийските игри. Да играя за Сърбия винаги е било много специално за мен и ме мотивира да направя всичко възможно да зарадвам всички. Хайде, идваме!", написа Ноле.

Олимпийската титла е единственото отличие, което липсва в пребогатата кариера на Джокович. За Новак това ще бъде четвърто участие на Олимпиада, като най-доброто му постижение си остава от дебюта му в Пекин през 2008 година, когато той стигна до бронзовия медал.

В Лондон четири години по-късно Ноле загуби битката за бронза от Хуан Мартин Дел Потро, а в Рио през 2016 година отново аржентинецът спря Джокера още на старта на турнира.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводнения и свлачища взеха жертви в Турция
Наводнения и свлачища взеха жертви в Турция
4 кучета бяха открити затворени в метален контейнер в Самоков
4 кучета бяха открити затворени в метален контейнер в Самоков