НОВИНИ

Огромно признание за България: Чепеларе приема световно и европейско по ски-ориентиране

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:47, 21.05.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Други
огромно признание българия чепеларе приема световно европейско ски ориентиране
Слушай новината

Следващата година Чепеларе ще събере в сърцето на Родопите световния и европейски елит в ски-ориентирането. От 21 до 27 януари 2022 г. планинският зимен център ще бъде домакин на няколко големи първенства: Световното за мъже и жени, Европейското за мъже и жени и Световното за ветерани.

По този повод на посещение у нас бе Пер Фрост, делегат на Международна федерация по ориентиране (IOF). На работна среща в Община Чепеларе той бе приет от кмета Боран Хаджиев. В присъствието на проф. Валентин Гърков от Българската федерация по ориентиране тримата обсъдиха в детайли въпроси по организацията на мащабното събитие, което предстои на наша територия.

Като главен инспектор към Международната федерация, Пер Фрост е натоварен със задачата да инспектира постигнатото дотук в подготовката, хотелите, възможностите за настаняване, терените, с всичко, свързано с осъществяването на събитията и след това да изготви доклад. По неговите собствени думи впечатленията му от видяното дотук са положителни, но най-важна е готовността, с която Община Чепеларе се ангажира да съдейства в пълния капацитет на възможностите и правомощията си при организацията и провеждането на шампионатите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Поредното избиване на зъби ли е подслушването на политици?
Христо Иванов: Поредното избиване на зъби ли е подслушването на политици?
Валежите спират в следобедните часове
Валежите спират в следобедните часове