НОВИНИ

Олга Храмова завърши 12-а на сабя на Световната купа по фехтовка в Ташкент

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:38, 11.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
олга храмова завърши сабя световната купа фехтовка ташкент
Слушай новината

Българката Олга Храмова се нареди 12-а в турнира на сабя при жените от Световната купа по фехтовка в Ташкент, Узбекистан.

Надпреварата включваше общо 150 състезателки, а освен Храмова България беше представена и от Йоана Илиева и Емма Нейкова.

Заради добрите си резултати до момента през сезона Илиева получи правото да започне участието си от втория ден на турнира, докато Храмова и Нейкова трябваше да минат през груповата фаза, за да заслужат мястото си сред най-добрите 64.

Олга записа впечатляващите 6 победи от 6 срещи в групите и си гарантира директно място във втория ден от турнира, докато с три успеха и 2 поражения Емма трябваше да мине и през корейката Хана Лий с 15:8, за да продължи към следващата фаза.

Във втория ден Олга Храмова започна с успех с 15:13 срещу Елена Ернандес от Испания, а в 1/16-финалите българката преодоля драматично Михела Батистон от Италия след 15:14. За съжаление, победната серия на родната фехтовачка бе спряна в следващия кръг от Деспина Георгиаду от Гърция след загуба с 10:15. Малко по-късно пък Георгиаду стигна и до крайния триумф в надпреварата.

Йоана Илиева и Емма Нейкова пък загубиха още в първите си дуели от втория ден, отстъпвайки съответно с 12:15 на германката Елизабет Гате и 9:15 на италианката Росела Грегорио. По този начин в крайното подреждането Илиева се нареди 36-та, докато Нейкова остана 58-ма.

Утре българките ще вземат участие и в отборната надпревара на сабя, като те ще стартират директно от фазата на 1/8-финалите, където техен съперник ще бъде съставът на Испания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нефтохимик с чиста победа като гост на Монтана във волейболното първенство
Нефтохимик с чиста победа като гост на Монтана във волейболното първенство
Вежди Рашидов: Ще направя мое лично, човешко дарение на пострадалите в Турция
Вежди Рашидов: Ще направя мое лично, човешко дарение на пострадалите в Турция