НОВИНИ

Олимпийските шампионки от ансамбъла посетиха две училища в Мураяма

олимпийските шампионки ансамбъла посетиха две училища мураяма
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 27.06.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова продължават посещението си в Япония и днес бяха гости на две училища в Мураяма.

Българките бяха посрещнати с огромна радост и вълнение, а децата бяха подготвили много традиционни песни, танци и игри, които според японските предания са изпълняват за късмет и успехи.

След това момичета се потопиха по-надълбоко в местната кухня с приготвянето на местни специалитети "Onigiri" и "Inari sushi" с ферментирали джанки, които малко по-късно и опитаха.

В училището учиха да изписват някои японски йероглифи, като всяка една от тях избра определен символ, който да изобразява нейната личност.

Калиграфията (от гръцки κάλλος - красота и γραφή - писане) е изкуството на красивото писане. Съвременната дефиниция на калиграфската практика е "изкуството на даване на форма на знаците по експресивен, хармоничен и майсторски маниер". Изкуството на калиграфията има повече от 1500-годишна история в Япония и се радва на изключителна популярност като едно от най-типичните традиционни японски изкуства.

Навсякъде в Мураяма могат да се видят български знамена и да се усети гордостта на местните жителки, че са домакини на шампионките от Олимпийските игри в Токио 2020.

По-рано днес в японския град откриха паметник в чест на олимпийските шампионки от българския ансамбъл по художествена гимнастика

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев: Живеем във време на политически организирана престъпност
Иван Гешев: Живеем във време на политически организирана престъпност
Михаил Околийски е определен за председател на Надзорния съвет на НЗОК
Михаил Околийски е определен за председател на Надзорния съвет на НЗОК