НОВИНИ

Оливие Жиру: Гордея се от постигнатото с Милан, феновете заслужават да играем финал в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:45, 09.05.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
оливие жиру гордея постигнатото милан феновете заслужават играем финал шампионската лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Френският нападател на Милан Оливие Жиру застана пред представителите на медиите, за да сподели своите очаквания за предстоящия първи двубой срещу Интер от полуфиналите в Шампионската лига.

Жиру разкри, че се чувства развълнуван преди срещата и допълни, че всички в тима трябва да са заредени на 110 процента за дербито с "нерадзурите".

"Това е истинско дерби, специален мач. Обичам да играя в такива двубой. Много съм горд с отбора на Милан. Надяваме се да постигнем големи неща утре. Вълнувам се много. Това е мач, в който всички трябва да бъдем на 110 процента. Знаем, че можем да се представим добре според качествата си. Но трябва да бъдем заредени на 110 процента. Винаги опитвам да съм позитивен и да окуражавам съотборниците ми", сподели френският голмайстор по време на пресконференцията.

"Не става дума за Жиру срещу Лаутаро Мартинес. Ние сме отбор, ние сме заедно. Нека да оставим миналото зад гърба си. Очевидно за такива сблъсъци има допълнителна мотивация", допълни той.

Победителят в Шампионската лига с Челси от сезон 2020/21 разкри още, че всички в Милан са пределно концентрирани върху мачът в сряда вечер и единствената им цел е победата.

"Нищо не пречи на концентрацията ми. Чака ни страхотна възможност за нова победа. Не трябва да подценяваме нищо, тъй като на това ниво малките детайли са от огромно значение. Ние сме амбицирани и вярваме в успеха. Знаем, че можем да го постигнем и ще успеем стъпка по стъпка. Ще видим какво ще направят Реал Мадрид и Манчестър Сити, но в момента сме концентрирани единствено върху предстоящия двубой с Интер и искаме да спечелим", категоричен е Жиру.

Накрая авторът на пет попадения в Шампионската лига през този сезон до момента изрази мнение, че феновете на "росонерите" заслужават да видят своите любимци на финал в надпреварата.

"Говорим за специален клуб. През миналата година не желаех нищо повече от това да спечелим титлата в Серия А. Гордея се с това, което постигаме с този отбор, с треньора и целия екип. Би било заслужено за отдадеността ни и бих бил горд, ако се класираме за финала. Това би било фантастично и мисля, че феновете го заслужават", завърши Оливие Жиру.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загиналият на бул. "Сливница" младеж е бил фотограф
Загиналият на бул. "Сливница" младеж е бил фотограф
Бащата на Меси: Лео няма договор с нито един отбор за следващия сезон
Бащата на Меси: Лео няма договор с нито един отбор за следващия сезон