НОВИНИ

Опасно горещо на изток, гръмотевични бури на запад

краткотраен дъжд места западна българия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 06.07.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен от североизток, след обяд в Дунавската равнина - от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, малко по-ниски на места по високите западни полета, в София - около 28°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 31°. Температурата на морската вода е от 22° до 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

В петък валежи и гръмотевици, интензивни в следобедните часове, ще има на повече места в източната половина от страната и в планинските райони, в събота - на много места в страната, с изключение на крайните западни части. По-голяма е вероятността за локални значителни количества в Централна Северна и в Източна България. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Температурите още малко ще се понижат и в събота ще са предимно между 25° и 30°.

В неделя и понеделник облачността ще е променлива, по-често до слънчево. Вероятността за валежи е малка. В Източна България ще бъде все още ветровито, но в останалата част от страната вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са около 30°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Денков потвърди визитата на Володимир Зеленски у нас
Николай Денков потвърди визитата на Володимир Зеленски у нас
Европейското първенство по футбол за младежи до 21 г. НА ЖИВО по БНТ 3
Европейското първенство по футбол за младежи до 21 г. НА ЖИВО по БНТ 3