НОВИНИ

Опасност от интензивни валежи и градушки днес

опасност интензивни валежи градушки
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 23.06.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Днес повече слънчеви часове ще има преди обяд в югоизточната половина от страната. По-късно ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места за кратко ще превали, а по-интензивни и придружени от гръмотевици ще са валежите в западната половина от страната. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София 23°.

Предупреждение от първа степен ще бъде в сила в много райони от северозападната половина на страната. На места там ще се развиват гръмотевични бури с интензивни валежи от дъжд, възможни са количества до 30л/кв.м. За пореден ден остават и условията за градушки.

На морския бряг преди обяд ще бъде предимно слънчево, а през втората половина на деня - облачно и с краткотрайни валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 22° и 24°.

По-често значителна ще бъде облачността утре в планините. Ще има и краткотрайни валежи, в масивите от Западна България ще са интензивни, там ще има и условия за градушки.

В сряда в по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно, след обяд с краткотрайни превалявания и гръмотевици, главно в Централна и Източна България, където и вероятността за градушки ще остане голяма. Северозападният вятър ще отслабне и температурите на запад слабо ще се повишат.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, а валежите ще намалеят. Температурите ще се повишат и максималните ще са са между 25° и 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
79 нови случая на коронавирус и 8 починали за денонощие у нас
79 нови случая на коронавирус и 8 починали за денонощие у нас
Соня Йончева ще изнесе концерт в Античния театър в Пловдив
Соня Йончева ще изнесе концерт в Античния театър в Пловдив