НОВИНИ

Осака обърна Азаренка и вдигна за втори път титлата на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:45, 13.09.2020
Чете се за: 01:46 мин.
Тенис
осака обърна азаренка вдигна втори път титлата open

Японката започна кошмарно двубоя, но след това по един изключително зрелищен начин се завърна в битката и след обрат извоюва третата си титла от Големия Шлем и втора в Ню Йорк.

Срещата започна с пробив за Азаренка като тя се възползваше от грешките на Осака, която се опитваше да бъде максимално агресивна. Пробивът бе затвърден без проблеми и така тенисистката от Беларус поведе с 2:0.

Осака откри своята сметка в третия гейм, когато най-накрая ударите и заработиха и тя реализира няколко уинъра.

Въпреки това, японката продължи да изпитва много трудности, докато Вика беше безупречна. Беларускинята сякаш не можеше да пропусне като играта и бе наистина впечатляваща.

В край на сметка, след нова порция непредизвикани грешки на Осака, японката инкасира нови два пробива, които спомогнаха за спечелването на сета от страна на Азаренка с 6:1.

Вторият сет отново започна с предимство за двукратната шампионка на Australian Open, която осъществи общо четвъртия си пробив в мача, за да поведе с 2:0.

В края на следващия гейм обаче Вика за момент загуби концентрацията си и това позволи на Осака да върне пробива, а впоследствие и да изравни за 2:2.

Азаренка взе подаването си в петия гейм, но след този момент японката превключи на по-високо ниво. Въпреки болките в бедрото тя първо записа гейм на нула, а после се възползва от неочаквани колебания в играта на Азаренка, за да пробие за 4:3.

Пробивът бе затвърден, за да се стигне до деветия гейм, който предложи изключителна десетминутна битка. Вика сервираше за оставане в сета като отрази един сетбол, след което на свой ред стигна до възможност да вземе подаването си.

За нейно съжаление, играта на Осака ставаше все по-ефективна и след няколко страхотни форхенда, японката се добра до втори сетбол, който след ново прекрасно изпълнение от форхенд бе реализиран и така резултатът в сетовете бе изравнен.

Наоми продължи с чудесната си игра и в решаващата част като пробива не закъсня. Той дойде в четвъртия гейм и осигури на шампионката от 2018-та година аванс от 3:1.

Сервирайки за затвърждаване обаче Осака изостана с 0:40 на свое подаване и изглеждаше, че равенстовото в сета ще бъде възстановено. Азаренка обаче не беше същата тенисистка от първия сет и пропиля и трите си възможности, след което японката затвори частта, за да поведе с 4:1.

Пропиляла отлична възможност да се завърне в битката за мача, Азаренка бе разколебана и това доведе до един много тежък сервис гейм за нея. Въпреки това беларускинята показа непримиримост и след като отрази четири брейкбола запази изоставането си от само един пробив.

Това се оказа ключово, защото още в следващия гейм Вика пласира две топки на линията, а след грешка на Осака, беларускинята стигна и до връщане на пробива при 3:4.

Сервирайки за да изравни обаче, Вика бе пометена от страхотната игра на Осака, която отново намери печелившите си удари в най-правилния момент.

Тя първо проби за 5:3, а на свой сервис стигна и до два поредни мачбола. При втория, поредното дълго разиграване завърши с бекхенд в мрежата на Азаренка и така Наоми Осака спечели третата си титла от ГОлемия Шлем и втора от US Open.

За Вика пък това бе трети изгубен финал на Флъшинг Медоус и така тя остава само с двата си успеха от Australian Open.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Златен лъв" за филма "Номадландия" във Венеция
"Златен лъв" за филма "Номадландия" във Венеция
В Русия гласуват за депутати и местни лидери
В Русия гласуват за депутати и местни лидери