НОВИНИ

Остава хладно до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:55, 03.07.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде хладно за началото на юли с температури между 24° и 29°. Главно над планинските и източните райони ще превали дъжд, а в североизточните райони и Родопската област, където ще има и гръмотевична дейност, са възможни локални по-значителни количества, както и градушки. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, който ще отслабне едва утре привечер.

Времето в неделя ще е е слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32°, по морския бряг - 26 - 28°. И там ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен северозападен вятър, който привечер ще отслабне.

Температурата на морската вода е от 19° по северното до 24° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала, само в най-северните райони - 3 бала.

Само на отделни места в планините утре след обяд слабо ще превали слабо. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще се повишат.

В Западна Европа утре ще вали, на повече места в следобедните часове. Краткотрайни значителни валежи и гръмотевични бури ще има в Западна Германия, а по-късно през деня ще превали и в Австрия, Унгария и Северна Италия. В по-голямата част от Южна Европа ще е предимно слънчево, над Балканите ще има временни увеличения на облачността, повече над северните райони

У нас през новата седмица времето ще е предимно слънчево. Температурите ще се повишат и към сряда, четвъртък максималните ще са между 30° и 35°. В понеделник на места в Югозападна България ще превали и прегърми, а през следващите дни вероятността за изолирани краткотрайни валежи е по-голяма в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мохамед Салах няма да участва на Олимпийските игри в Токио
Мохамед Салах няма да участва на Олимпийските игри в Токио
Люис Хамилтън остава в Мерцедес до 2023 година
Люис Хамилтън остава в Мерцедес до 2023 година