НОВИНИ

От нашите пратеници в Белград: Бащата на Джокович запази мълчание пред медиите (ВИДЕО)

Айше Сали
от Айше Сали
15:16, 16.01.2022 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
По света
Слушай новината

Световният номер едно в тениса - Новак Джокович загуби делото, с което обжалваше отнетата му виза и така отпадна от участие в Австралийския турнир, който е първият за годината от календара на Големия шлем. След това решение на съда Джокович няма да има право да влиза на територията на Австралия за срок от 3 години.

Специалните пратеници на БНТ в Сърбия отразяват реакциите по казуса в Белград.

Този следобед бащата на Новак Джокович - Сърджан, пристигна в ресторанта в сръбската столица, но отказа да даде коментар пред медиите и предпочете да комуникира само с приближените си във ВИП залата.

Помоли да се цитира съобщението му до медиите, в което се казва, че са разочаровани от решението на Федералния съд и от факта, че Новак трябва да напусне Австралия.

Премиерът на Сърбия: Решението за визата на Джокович е скандално

Не само спортът и игрите в първия турнир от Големия шлем за сезона, в който Новак доминираше десетилетие, но и политиката и всички интереси, които надделяха в случая, смята семейството на тенисиста.

Това са трудни времена, особено за Новак, но това, което всички ние трябва да направим като семейство, е да го подкрепяме повече от всякога. Ще бъдем там, за да споделим ударите, които е получил, да му помогнем да възвърне енергията си, вярата си в този спорт, особено в честната игра, която тук напълно му липсваше.

Гордеем се с него и с показаната от него сила и с борбата, която води достойно. Вярваме, че той ще излезе по-силен от тази ситуация и ще покаже това, което винаги безспорно е потвърждавал досега, а именно, че е страхотен спортист, казват още от семейството на Джокович.

Джокович пристигна на летището в очакване на депортацията си (Видео)

Новак Джокович загуби последния си съдебен опит за оставане в Австралия, затова няколко часа по-късно напусна територията на страната.

Тричленен състав на съда отхвърли жалбата на тенисиста срещу решението на правителството да отмени визата му с мотива, че отказът му да бъде ваксиниран срещу COVID-19 го прави заплаха за общественото здраве.

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ДЖОКОВИЧ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нешка Робева: Моето уважение, друже Джокович. Подкрепям Ви!
Нешка Робева: Моето уважение, друже Джокович. Подкрепям Ви!
Биатлонистката Милена Тодорова с 39-о място в Руполдинг
Биатлонистката Милена Тодорова с 39-о място в Руполдинг