НОВИНИ

От първо лице: Да видиш Адел преди да се оттегли за дълго от сцената

Мирослав Милушев
от Мирослав Милушев
22:24, 06.09.2024
Чете се за: 03:00 мин.
По света
видиш адел оттегли сцената
Снимка: Мирослав Милушев
Слушай новината

Концертите на световната мегазвезда Адел в Мюнхен приключиха преди броени дни. Британската певица имаше 10 емблематични концерта в баварската столица. Беше изградена специална сцена на открито за спектаклите с капацитет от 73 000 души, с което "Адел Арена" се превърна в най-голямата временна сцена, създавана досега.

На арената беше монтиран и огромен екран, който според световните рекорди на Гинес е “най-големият външен LED екран”.

Концертите на певицата са генерирали над 500 милиона евро в икономиката на града.

Моята история

От много време следя Адел и очаквах да направи концерти в Европа, тъй като не е имала турне на Стария континент от 2016 г. И точно сега нямаше как да пропусна възможността да я видя в една от грандиозните вечери в Мюнхен.

В деня на концерта отидох по-рано, тъй като извън арената имаше тематична външна среда наречена “Adele World”/ “Светът на Адел”, която предлагаше различни възможности и изненади, например бар „I Drink Wine“, автентичен английски пъб, както и фермерски пазари, типична баварска бирена градина и караоке на живо. Имаше различни въртележки и виенско колело, на което се качих, а от него се виждаше целият “Свят на Адел”. Атракциите привлякоха 500 000 посетители.

Цялото това преживяване беше още по-специално, тъй като преди известно време Адел беше споделила пред германска телевизия, че след концертите в Мюнхен ще направи пауза от музиката. На последния концерт от поредицата в Мюнхен тя през сълзи обяви, че ще си вземе много дълга почивка. Сега ѝ предстоят последни 10 концерта през октомври и ноември в Лас Вегас, след което никой не знае кога пак ще има възможността да слуша легендарната певица на живо.

Със сбъдването на тази моя мечта сбъднах и още една - да пътувам съвсем сам, което беше голямо излизане от зоната ми на комфорт. Но да преживееш цялата тази емоция сам всъщност се оказа ново и вълнуващо преживяване.

Хубаво е човек да сбъдва мечтите си, защото да видиш любим артист на живо, особено когато знаеш, че скоро няма да имаш друга такава възможност е несравнимо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Андреев: Левски е моят клуб
Пламен Андреев: Левски е моят клуб
Рома получи глоба от 2 милиона евро от УЕФА за неспазване на "Финансовата устойчивост"
Рома получи глоба от 2 милиона евро от УЕФА за неспазване на "Финансовата устойчивост"