НОВИНИ

Отрицателен PCR тест за всички влизащи в Ирландия

отрицателен pcr тест всички влизащи ирландия
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 13.01.2021
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Ирландия въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от РCR тест за коронавирус за всички граждани, влизащи на територията на страната, считано от 16 януари 2021 г. Тестът трябва да бъде направен 72 часа преди пътуването, съобщават от Външно министерство.

По информация на посолството ни в Дъблин новата мярка няма да се прилага към международни транспортни работници, включително превозвачи, пилоти и авиационен екипаж, капитани и морски екипаж, както и към децата до 6-годишна възраст.

Според използваната в Ирландия система за оценка на рисковете от коронавирус за тези граждани, които пристигат от „червени“ региони, сред които попада към момента и България, освен изискването за отрицателен PCR тест се прилага и 14-дневна карантина. Тя може да бъде прекратена на 5-ия ден при представяне на нов отрицателен PCR тест. Пътниците, пристигащи от „зелени“ и „оранжеви“ региони, ще могат да се движат свободно в Ирландия след представяне на отрицателен резултат от PCR тест при пристигането си.

Официалните разпоредби са публикувани и на:

https://www.dfa.ie/news-and-media/press-releases/press-release-archive/2021/january/government-extends-requirement-for-pre-departure-covid-19-testing-to-all-countries.php

https://www.gov.ie/en/publication/b4020-travelling-to-ireland-during-the-covid-19-pandemic/

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Дъблин на следните телефони:

+353 16603293

и в извънработно време на:

+353868167497

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туризмът остава приоритет в отношенията България - Япония
Туризмът остава приоритет в отношенията България - Япония
Няма да отменят фестивала "Гластънбъри" през 2021 г.
Няма да отменят фестивала "Гластънбъри" през 2021 г.