НОВИНИ

Пеп Гуардиола: Този мач не беше лесен, отиваме в Мюнхен, за да спечелим

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:35, 12.04.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
гуардиола равенството лайпциг хората очакват спечелим реално
Слушай новината

Треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола остана доволен от победата на неговия тим с 3:0 срещу Байерн Мюнхен в първия двубой между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига, но испанският специалист бе категоричен, че успехът не е дошъл лесно.

Според Гуардиола срещата на "Етихад" е била много оспорвана, като дори призна, че лично той се чувства "емоционално разбит" след този мач.

"През 55-60 минути беше много оспорван мач. На моменти те бяха по-добри от нас. Отбелязахме гол чрез Родри, но не успявахме да контролираме топката в малките пространства, а те го правиха на моменти чрез Мусиала и Гнабри. В началото на второто полувреме те създадоха по-добрите положения, но ние направихме някои корекции и вкарахме три страхотни гола", започна Гуардиола

"Този мач съвсем не беше лесен. Емоционално аз съм разбит, остарях с десет години днес. Сега трябва да си почина, имаме един ден, в който трябва да подготвим мача с Лестър. Ще отидем в Мюнхен, за да вкараме гол и да спечелим мача, а не за да пазим аванса си", коментира още испанецът, който води Байерн Мюнхен между 2013 и 2016 година.

Гуардиола отправи поглед и към реванша следващата сряда (19 април) и заяви, че очаква всичко от двубоя на "Алианц Арена".

"Очаквам всичко от втория мач. Всичко е възможно. Играчите ни на терена и на пейката видяха на какво е способен Байерн, няма нужда аз да ги предупреждавам. Те наистина са много добри, мачовете им от групата и до момента бяха отлични. Знаем, че този отбор е специален. За да отстраниш такъв отбор, ти трябват два отлични мача, не само един", завърши Пеп Гуардиола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи работен ден на 49-ия парламент (Снимки)
Първи работен ден на 49-ия парламент (Снимки)
"Възраждане" за председателя на НС: Нека другите да преосмислят тяхната позиция
"Възраждане" за председателя на НС: Нека другите да преосмислят тяхната позиция