НОВИНИ

Пирин надви минимално десет от Септември като гост в дебюта на Красимир Балъков

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:41, 07.05.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
пирин надви минимално десет септември гост дебюта красимир балъков
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Пирин Благоевград сложи край на серията си от четири поредни поражения в Първа лига, след като победи с минималното 1:0 като гост Септември в София в среща от последния 30-и кръг на редовния сезон.

Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" бе дебют начело на столичани за българската футболна легенда Красимир Балъков, но той със сигурност ще иска бързо да забрави тази среща, която определено не се разви по вкуса му.

Първият тежък удар за "Синьо-червените" дойде малко преди да е изминал половин час игра, когато Иван Арсов бе изгонен с директен червен картон за опасна влизане в краката на съперник. Първоначално, главният арбитър Георги Кабаков показа жълт картон на Арсов, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР той промени решението си и остави домакините с души.

Останали с човек повече, гостите от Благоевград се възползваха от своето предимство и в добавеното време на първата част получиха право да изпълнят дузпа, която бе превърната в гол от Данило Кондраков, а това попадение се оказа достатъчно за момчетата на Христо Янев, за да стигнат до трите точки.

С успеха футболистите на Пирин си гарантираха, че ще завършат редовния сезон на 13-а позиция с 24 точки, докато засега Септември са едно място по-надолу с 22 пункта, но те могат да бъдат изместени оттам, ако Хебър Пазарджик в утрешния ден победи Берое Стара Загора.

Каквото и да се случи обаче единственото сигурно е, че и "орлетата", и Септември ще се борят в плейофите за своето оцеляване в Първа лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След коронацията на Чарлз III - улични тържества и концерт в Уиндзор
След коронацията на Чарлз III - улични тържества и концерт в Уиндзор
Асоциацията на заведенията поиска оставки в МВР след скандалния обиск в Пловдив
Асоциацията на заведенията поиска оставки в МВР след скандалния обиск в Пловдив