НОВИНИ

Пиронкова получи "уайлд кард" за "Ролан Гарос"

пиронкова получи уайлд кард ролан гарос
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:58, 14.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Цветана Пиронкова ще участва на "Ролан Гарос" с "уайлд кард". Българката е една от осемте тенисистки, които получават покана за основната схема на Откритото първенство на Франция. Надпреварата от Големия шлем започва на 27-и септември.

Защитеният рангинг на българската тенисистка не ѝ даваше възможност да участва в турнира, без да премине през квалификации.

Цветана Пиронкова се завърна в световната ранглиста на тенисистките за първи път от три години насам, след като направи истински фурор на Откритото първенство по тенис на САЩ.

Българката е отново в седмичното подреждане на женската тенис асосиация (WTA) под №156 с актив от 430 точки, които спечели от достигането си на четвяъртфиналите на "US Open".

Както е известно, Цвети игра в Ню Йорк със защитен рангинг като 123-та в света - позицията ѝ в ранглистата отпреди оттеглянето ѝ - и влезе директно в основната схема.

Тя ще може да се възползва от тази привилегия в още 11 турнира, освен ако скоро реалната ѝ позиция не се окаже по-добра от защитената.

Вижте повече на sport.bnt.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КАТ засилва проверките около детските градини и училищата
КАТ засилва проверките около детските градини и училищата
Парче по-голямо от Париж се откъсна от най-големия ледник в Гренландия
Парче по-голямо от Париж се откъсна от най-големия ледник в Гренландия