НОВИНИ

Пламен Константинов: Силно се надявам да се представим добре

пламен константинов силно надявам представим добре
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 28.08.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Силно се надявам да се представим добре. Това заяви пред медиите националният селекционер на мъжкия волейболен отбор Пламен Константинов преди началото на европейското първенство, на което сме съдомакини. В първия си двубой „лъвовете“ се изправят срещу Испания във Варна утре от 20:30 часа.

„Притеснява ме единствено дали всички ще влезнат в еднаква форма на Европейското. Със здравословния проблем на Ники Колев като че ли успяхме да се справим. Той тренира последните 2 пъти нормално. Каквото съм очаквал, това и съм заварил в националния отбор. Ясно ме беше че, ще е трудно. Не идваме тук да си правим PR, а за да помогнем, защото е нашият национален отбор“, започна Константинов.

„Силно се надявам да се представим добре. Има доста момчета, които не са постигали сериозни резултати. Те са малко натоварени с очаквания от предишни поколения. Виждат се много интересни неща по време на тренировките - дори само за лятото. Големият въпрос е дали ще видим това израстване в игра. Ако го видим, ще сме интересен отбор”, продължи Гибона.

„Критиките са част от работа на един спортист. Когато няма очаквани резултати, логично е да има критики. Мога само да критикувам за липса на желание. Това е и основното нещо, което искам от отбора. През последните години най-лошото бе този пораженчески дух. Всеки може да прости на един отбор, ако той се бори до края. Опитахме се това да го направим“.

„Да говорим преди първенството какво ще бъде? По-добре да видим какво ще стане. Надявам се бързо да прескочим тази нервност, защото сме домакин. Но в течение на първенството това се променя и домакинът започва да показва каквото трябва. Започваме с два мача с отбори, които не са фаворити в групата, но пък те са от нашето ниво през последните години. Технични, грамотни, подредени отбори. Видяхме хубави мачове от Испания и Финландия в Златната лига. Не сме в позиция да подценим който и да е отбор“, предупреди своите той.

„Публиката ще бъде тук. Може би 80-85 процента са продадените билети. Ние трябва да се справим с този натиск, който оказва публиката и към своя отбор, и към противника. И с течение на първенството публиката да стане нашият седми играч. Силно се надявам България отново да бъде волейбол”, каза още селекционерът на „лъвовете“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители на ТЕЦ "Бобов дол" излязоха на протест срещу закриването на централата
Служители на ТЕЦ "Бобов дол" излязоха на протест срещу закриването на централата
Балтийските страни и Полша предупредиха за затваряне на границите си с Беларус заради "Вагнер"
Балтийските страни и Полша предупредиха за затваряне на границите си с Беларус заради "Вагнер"