НОВИНИ

Пламена Миткова спечели титлата на скок дължина на Държавното първенство по лека атлетика в зала с личен рекорд

Лекоатлетката постигна резултат от 6.70 метра

Пламена Миткова
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:41, 18.02.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Атлетка №1 на България за последните две години Пламена Миткова спечели титлата на скок дължина на Държавното първенство по лека атлетика в зала "Фестивална".

Миткова (Локомотив Пловдив) подобри личния си рекорд в зала и на открито, след като в последния си шести опит постигна на 6.70 метра. Това е и покрит норматив за участие на европейското първенство в Рим през лятото. В другите си два опита над 6 метра възпитаничката на Ивайло Русенов скочи 6.46 и 6.51 метра. Нормативът за Олимпийските игри в Париж през лятото е 6.86 метра.

"Нормативът за европейското първенство ми бе по-важен. Сега спокойно мога да гоня и норматив за Олимпиадата. Следва да се подготвя за летния сезон с лагери. Ще дам всичко от себе си", сподели тя в интервю за БНТ

Сребърният медал завоюва Милена Миткова (Дарко Тим) с 6.24 метра а трета се нареди Галина Николова (Хеброс, Харманли) с 5.98 метра.

Ирен Саръбоюкова (Хеброс, Харманли) и Натали Костова (ЛК Виктория, Варна) поделиха първото място разделиха първото място в скока на височина. Двете преодоляха по 1.74 метра от първи опит, а след това направиха по три фаула на 1.78.

Ива Деливерска (СКЛА Енерджи, Пловдив) спечели първа титла при жените, след като се наложи на финала на 60 метра с препятствия с личен рекорд от 8.42 секунди.

Девора Аврамова (Берое, Стара Загора) триумфира в бягането на 3000 метра с 10:03.00 минути, а защитаващата титлата си Милица Мирчева (Атлет, Мездра) остана втора с 10:03.42 минути.

Кристен Радуканова (Атлетик, София) взе втората си титла. Златната медалистка в спринта на 60 метра беше най-бърза и на 200 метра. Възпитаничката на Валя Демирева записа личен рекорд в зала от 24.02 секунди. Шампионката на 400 метра Андреа Савова (Локомотив, Русе) се нареди втора с 24.84 секунди, а Виктория Георгиева (Локомотив, Русе) взе бронза с 25.39.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Алипиев бе повикан в националния отбор по баскетбол за предстоящите евроквалификаци
Иван Алипиев бе повикан в националния отбор по баскетбол за предстоящите евроквалификаци
Кошмарът на Кремъл - завинаги на 47. Какви ще са последствията от смъртта на Навални?
Кошмарът на Кремъл - завинаги на 47. Какви ще са последствията от смъртта на Навални?