НОВИНИ

Плишкова продължава напред, Младенович и Брейди отпаднаха

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:43, 29.09.2020
Чете се за: 01:51 мин.
Тенис

Поставената под номер 1 Каролина Плишкова се класира за втория кръг на последния турнир от Големия Шлем за този сезон след успех в три сета срещу Маяр Шериф.

Чехкинята загуби много оспорван първи сет след тайбрек, но след това взе своето, за да стигне до крайния успех след 6:7(9), 6:2, 6:4.

И двете започнаха мача изключително стабилно на сервис като в първите девет гейма нямаше нито една точка за пробив.

В десетия гейм обаче Шериф сервираше за оставане в сета и бе поставена под голямо изпитание, когато изостана с 15:40. Въпреки това, тя запази хладнокръвие и след като отрази общо три сетбола успя да стигне до 5:5.

Пропуснатата възможност като че ли повлия негативно на Плишкова, която след няколко грешки допусна пробив при следващото си подаване и предостави златна възможност на Шериф да затвори сета.

Египтянката обаче на свой ред пропусна добра възможност и така всичко трябваше да се реши в тайбрек. В дългия гейм Плишкова поведе с 6:3 и изглеждаше, че без проблеми ще затвори частта.

Шериф обаче не бе казала последната си дума и успя да изравни точките. Чехкинята пропусна общо седмия си сетбол при 7:6, а след това на свой ред египтянката стигна до точка за затваряне на сета.

За нейно съжаление тя не успя, а междувременно Плишкова стигна до нов шанс. И осмият и опит обаче не се увенча с успех, а след серия от три поредни точки Шериф най-накрая взе този безкраен сет.

В началото на втория двете си размениха по един гейм, след което обаче Плишкова наложи тотален контрол и поведе с 5:1. Шериф върна един гейм, но въпреки това чехкинята взе своето и след 6:4 вкара мача в решителен сет.

В него Каролина отново беше по-близо до пробива, но пропусна възможност в третия гейм. В край на сметка натискът и най-накрая даде резултата в седмата част.

Египтянката направи всичко възможно да запази подаването си, отразявайки пет брейкбола, но при шестия бе принудена да капитулира.

Поела инициативата, Плишкова не я изпусна до края и след 6:4 гейма се класира за втория кръг след 2 часа и 16 минути игра.

Там я очаква крайно интересен двубой срещу бившата шампионка в Париж, Йелена Остапенко, която се справи лесно в два сета срещу Медисън Бренгъл от САЩ.

В същото време от турнира отпаднаха полуфиналистката от US Open, Дженифър Брейди и представителката на домакините, Кристина Младенович.

Брейди бе елиминирана от 17-годишната Клара Таусон, бивша номер 1 при девойките, след наистина здрава трисетова битка. В край на сметка след 9:7 в решителния сет младата датчанка се поздрави с първата си победа в турнирите от Големия Шлем.

Младенович пък загуби с 5:7, 3:6 от германката Лаура Зигемунд. Французойката водеше с 5:1 в първия сет, когато при сетбол направи страхотна къса топка, която германката едва достигна. При последвалото си воле пък Младенович докосна мрежата и така загуби точката.

Тя обаче имаше претенции, че късата топка е отскочила два пъти, нещо което повторенията потвърдиха, но в край на сметка те не бяха уважени.

Това повлия крайно негативно на бившата приятелка на Доминик Тийм и тя не взе нито един гейм повече до края на първия сет, а след решителен пробив в осмия гейм на втория сет, французойката се прости с надпреварата още на старта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Опасните селфита" вече са демоде. Как да изпъкнеш без да рискуваш живота си?
"Опасните селфита" вече са демоде. Как да изпъкнеш без да рискуваш живота си?
Почти половината от жертвите на COVID-19 са в САЩ, Индия и Бразилия
Почти половината от жертвите на COVID-19 са в САЩ, Индия и Бразилия