НОВИНИ

Пловдивски полицаи задържаха четирима души за онлайн измама за над 1,5 млн. лв.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
09:04, 17.02.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Тази нощ полицията в Пловдив, заедно с ГДБОП, са разкрили онлайн измама за над 1,5 млн. лева, научи "По света и у нас" от свои източници.

Четирима души са задържани по случая, по който е работено повече от година. Задържаните са реализирали печалба за между 1,5 - 2 млн. лева годишно.

Те са въвеждали в заблуждение бизнесмени като са им предлагали по-добро разпознаване в интернет. Измамниците са твърдели, че са специални представители на най-известната интернет търсачка и срещу месечна такса могат да поддържат данни на съответната фирма на първо място в търсачката.

Фирмата е ситуирана в София, но е въвеждала в заблуждение бизнесмени от цялата страна.

Част от клиентите на мнимите експерти са поискали парите си обратно, след като не са получили услугата. Пълните суми обаче не са възстановени.

Полицията е работила по случая над година, за да се стигне до успешната реализация. Очаква се днес да бъдат повдигнати и обвинения.

"Търговското дружество, което е осъществявало тази измамна дейност, всъщност лица от това търговско дружество, са извършвали общо взето въвеждане в заблуждение на юридически лица, други търговски дружества, включително и земеделски производители. Като са им обещавали, че срещу определена месечна такса в една от най-известните интернет-търсачки при въвеждане на определени думи първа по ред ще излиза фирмата или дейността на въпросните производители", обясни Васил Костадинов, директор на ОДМВР Пловдив.

Според наши източници сред пострадалите има и собственици на места за настаняване. Има и земеделски производители, предлагащи своята продукция за продажба, като голяма част от тях са от района на Пловдив, Хасково и Пазарджик.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търговските вериги: Кампанията за храните е без доказателства и е насочена срещу нас
Търговските вериги: Кампанията за храните е без доказателства и е насочена срещу нас
Григор Димитров срещу Алекс Де Минор на четвъртфиналите в Ротердам
Григор Димитров срещу Алекс Де Минор на четвъртфиналите в Ротердам