НОВИНИ

По-малко валежи, по-високи температури

валежи високи температури
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 20.06.2020
Чете се за: 00:39 мин.

Днес максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 25° и 30°, в крайните югозападни райони от страната до 32°.

През деня облачността ще бъде променлива, след обяд купеста и купесто-дъждовна, като на места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина временно силен северозападен вятър.

На морския бряг преди обяд ще има повече слънчеви часове, а през втората половина на деня на места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 28°.

Предимно облачно ще бъде за пореден ден времето в планините. След обяд и до вечерта в отделни райони ще превали краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици. Максималните температури в планинските ни курорти ще са от 15° в Алеко до 23° в Банско и Добринище, а по най-високите ни върхове - от 6° до 8° . Ще духа умерен, по високите и открити части временно силен северозападен вятър.

До средата на новата седмица повече слънце ще има в часовете преди обяд. През втората половина от деня ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици. Температурите ще останат без съществена промяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лек спад на заразените с коронавирус у нас. 81 души са новите случаи
Лек спад на заразените с коронавирус у нас. 81 души са новите случаи
Спомен за Вера Лин
Спомен за Вера Лин