НОВИНИ

По-топло днес, следобед ще превали на отделни места в Западна България

топло следобед превали отделни места западна българия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 29.07.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево. Следобед в масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали.

Преди обяд ще бъде почти тихо, следобед ще духа слаб североизточен, по Черноморието – югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Преди обяд ще бъде почти тихо, следобед - със слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 25° до 28°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от нос Калиакра е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево, следобед над масивите от Западна България с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части – северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 17°.

В неделя ще бъде почти тихо и предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Температурите ще останат без съществена промяна. През нощта срещу понеделник и в понеделник на места ще превали и прегърми, повече в планините и североизточните райони. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с развитие на купеста облачност, но само на отделни места са възможни краткотрайни валежи. В сряда вятърът временно ще се ориентира от юг-югозапад и температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас
17 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас
След повече от 11 часа дебати НС прекъсна работа, излиза във ваканция до края на август
След повече от 11 часа дебати НС прекъсна работа, излиза във ваканция до края на август