НОВИНИ

По-топло време в последния ден от работната седмица

топло време последния ден работната седмица
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 23.02.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността ще бъде разкъсана, в много места до слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни райони, но само на изолирани места там след обяд ще превали дъжд. Ще духа до умерен, в източната половина на страната, временно силен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2°, а максималните - между 14° и 19°, в София - около 16°.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана, до предимно слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни райони и там ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините облачността ще бъде разкъсана, над южните райони - предимно значителна и след обяд на изолирани места там ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 8°, на 2000 - около 1°.

През почивните дни валежи са малко вероятни, но от запад облачността ще се увеличава и вплътнява до значителна в неделя. Само на изолирани места в западните райони по-късно през деня в неделя е възможно да превали слаб дъжд, по най-високата част на Рила и Пирин – слаб сняг. С предимно слаб южен вятър ще се затопля и минималните температури ще са над нулата, а максималните - около и над 15°, на места в Дунавската равнина - до 20°. В неделя вятърът ще се обръща от югоизток, в Източна България - до умерен.

През първата половина от новата седмица облачността ще бъде предимно значителна, повишава се вероятността за валежи - най-голяма в понеделник в западната половина от страната.

Във вторник преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде умерен. Температурите бавно ще се понижават, но ще се задържат над обичайните за края на февруари.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ракети и дронове над Одеса, има загинал
Ракети и дронове над Одеса, има загинал
Олимпик Марсилия спечели домакинството си на Шахтьор Донецк и продължи напред в Лига Европа
Олимпик Марсилия спечели домакинството си на Шахтьор Донецк и продължи напред в Лига Европа