НОВИНИ

Победа и загуба за националните отбори по баскетбол до 14 г. на YDF турнира в Румъния

В мачовете срещу представителите на домакините момчетата ни се наложиха с 60:48, но междувременно момичетата допуснаха поражение с 46:65

победа загуба националните отбори баскетбол ydf турнира румъния
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Баскетбол
22:51, 04.04.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските национални отбор по баскетбол за момчета и момичета до 14 г. записаха победа и загуба срещу домакина Румъния във вторите си мачове от турнира по проекта YDF на ФИБА в Дробета-Турну Северин.

Момчетата надвиха северните ни съседи с 60:48, въпреки че на почивката изоставаха с двуцифрена разлика. След подновяването на играта обаче "лъвчетата" стигнаха до обрат след много силна трета четвърт и до края не изпуснаха водачеството си.

Борис Цоков завърши с 19 точки и 9 борби за успеха, Николай Цоков е с 13 точки и 15 борби, 11 точки добави Георги Харитонов, 10 има Мартин Евтимов.

В същото време момичетата загубиха мача си срещу Румъния, отстъпвайки с 46:65. Ключова се оказа слабата първа четвърт, в която тимът ни допусна изоставане от 3:22 и до края така и не успя да се върне в мача.

Христина Маргаритова бе най-резултатна за България с 11 точки, Виктория Димитрова има 8, а с 6 точки и 15 борби приключи Теодора Маринова.

Така след днешните мачове баскетболистите на Веселин Веселинов са с пълен актив от две победи, докато състезателките на Магдалена Миланова са с баланс 1-1.

По програма 5 април (петък) е почивен ден за българските състави, за които в събота предстоят двубои срещу Северна Македония.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дефектно оръжие на датската фрегата след атаките с дронове на хутите
Дефектно оръжие на датската фрегата след атаките с дронове на хутите
Черна гора очаква да влезе в ЕС до 2028 г.
Черна гора очаква да влезе в ЕС до 2028 г.