НОВИНИ

Почина 85-годишна жена от дом „Възраждане“ в Русе, диагностицирана с COVID-19

почина годишна жена дом bdquoвъзражданеldquo русе диагностицирана covid
bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 11.09.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Жена на 85 г. от дома за стари хора „Възраждане“ е починала през вчерашния ден в Русе, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Тя е била приета в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ с положителен PCR тест за коронавирус. Жената е страдала и от редица придружаващи заболявания. Още преди установяването на коронавирусната инфекция и приемането ѝ в лечебното заведение тя е била в увредено общо състояние от други съпътстващи заболявания.

До момента починалите от област Русе, които са били с COVID-19, станаха 20, като десет от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

Без промяна остава епидемичната обстановка в детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле, където диагностицираните с COVID-19 са 14 души, от които девет са от персонала, работещ там, а другите пет са деца.

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за три жени на 24, 47 и 77 години, както и за 73-годишен мъж. Всички те са от Русе, като за момента се намират в добро общо състояние и без проява на сериозна симптоматика. И четиримата са под домашна изолация.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 365 души, като понастоящем активните случаи са 64. От тях 16 са на болнично лечение, а 48 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 281.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова детска поликлиника в София
Нова детска поликлиника в София
Д-р Здравков: Ако оставим родителите да решават, мерките се обезсмислят
Д-р Здравков: Ако оставим родителите да решават, мерките се обезсмислят