НОВИНИ

Поглед зад кадър: Започнаха снимките на най-новия български сериал на БНТ - „Вина“ (Галерия)

Десислава Кулелиева
от Десислава Кулелиева
13:02, 10.04.2022
5911
Чете се за: 01:50 мин.
Галерия
вижте началото снимките новия сериал бнт bdquoвинаldquo

На 9 април започнаха снимките на новия 12-сериен филм на БНТ - „Вина“. Лентата е част от филмопроизводството на обществената телевизия и се очаква да е готова през есента на 2022 г.

Първият снимачен ден на „Вина“ беше заснет в с. Хърсово, Мелник, а локацията се превърна във важен акцент и допълнителен „участник“ в лентата.

Магнетичното действие на района и тероара носи духа на винарството и метафорично говори за конфликтите и взаимоотношенията на персонажите.

В семейната драма „Вина“ се преплитат две основни теми – виното и вината, която човек изпитва в своя живот. 12-серийният филм се развива около винена индустрия. Разказва за млад мъж, принуден след смъртта на вуйчо си да загърби привидно подредения си живот в САЩ и да възроди винарната му. Желанието му е силно, опитът – нулев, а наследството отчайващо – залежали бъчви, дългове и работници, които скоро ще останат на улицата. Само своенравната еноложка на избата може да го измъкне от кашата, но баща ѝ се оказва скрит съдружник в бизнеса, чиито планове не съвпадат с тези на „натрапника“. Тайни и вина от миналото са на път да провалят всичко.

Режисьор на сериала „Вина“ е Виктор Божинов, а сценаристи са Нели Димитрова и Ваня Николова. В ролите зрителите ще видят актьорите Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро и други.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благодарение на доброволци: Бившата Белодробна болница в Пловдив ще може да приюти около 300 бежанци
Благодарение на доброволци: Бившата Белодробна болница в Пловдив ще може да приюти около 300 бежанци
Рязко застудяване и валежи днес, северният вятър ще духа и утре
Рязко застудяване и валежи днес, северният вятър ще духа и утре