НОВИНИ

Полиция блокира два адреса в "Столипиново" - проверява се търговия с гласове

полиция влезе столипиново проверяват адреси
bnt avatar logo
от БНТ
11:23, 28.03.2023
Чете се за: 01:45 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Полиция влезе в пловдивския квартал „Столипиново“. Ограничен е достъпът до два адреса в квартала, където се предполага, че са намерени списъци с имена и се проверява дали са свързани с извънредните парламентарни избори в неделя.

На улица „Възход“ отрекоха съседите им да се занимават с лихварство или търговия с гласове. Служители на реда има и пред жилищен блок на улица „Крайна“.

Проверява се апартамент на втория етаж, а в сградата се допускат единствено хора, които по адрес в лична карта живеят в блока. Очаква се по-късно информация от полицията за акцията.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви пред журналисти, че акции срещу купуването на гласове текат в цялата страна. Постоянно се образуват нови производства, постоянно се намират списъци.

От събота започват засилени акции, които се водят в 7-8 до 10 града едновременно. Наред с това областните дирекции извършват своите действия.

"Така че очаквайте следващите дни лавинообразно нарастване и на производствата, и на задържаните, и на списъците, и на всичко останало, което в тази връзка се установява", каза той.

Заяви, че вече са изтеглени служители на МВР, които бяха командировани на границата и са насочени към организирането на изборите и противодействието на манипулирания вот.

Демерджиев: Сигналите за бомба в училищата не са реални, американските служби установяват източника

Текст: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Стойков е новият изпълнителен директор на ФК Спартак 1918 Варна
Тодор Стойков е новият изпълнителен директор на ФК Спартак 1918 Варна
Протест срещу високите цени и ниските заплати на водачите на линейки
Протест срещу високите цени и ниските заплати на водачите на линейки