НОВИНИ

Полицията в Първомай задържа шофьор след клип в социалните мрежи

криминално проявен бургазлия белезници бензиностанция
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 21.01.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Първомай задържа 26-годишен мъж от града след клип в социалните мрежи. Видеото е публикувано от гражданин, а на кадрите се вижда как мъжът управлява с изключително висока скорост своя автомобил на прав участък между Първомай и село Бяла река.

В даден момент колата започва да изпреварва камион и за секунди се разминава с насрещно движещия се автомобил, преминавайки вляво по банкета.

В така създалата се ситуация вероятността от челен сблъсък е била много голяма, а за участвалите в нея водачи и изключително стресова, коментираха от Областната дирекция на полицията в Пловдив.

Три часа след преглед на кадрите полицаите от Първомай са установили самоличността на шофьора. Той е местен жител със системни нарушения на пътя и множество наложени административни наказания – 7 акта и 21 фиша. Задържан е за 24 часа.

От МВР напомнят, че служителите на реда активно се запознават с публикациите във всички информационни източници, в това число и социалните мрежи и медии, в които се представят данни за пътни нарушения и престъпления. Апелът към гражданите е с предимство да подават своите сигнали на тел. 112, за да може полицията да взема своевременни мерки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли сняг през новата седмица - очаква ни чувствително застудяване
Ще има ли сняг през новата седмица - очаква ни чувствително застудяване
Каролин Гарсия обърна Зигемунд и ще играе в четвъртия кръг на Australian Open
Каролин Гарсия обърна Зигемунд и ще играе в четвъртия кръг на Australian Open