НОВИНИ

Португалия и Франция не се победиха

bnt avatar logo
от Димитър Русев
21:00, 23.06.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
португалия франция победиха
Слушай новината

Отборите на Португалия и Франция се изправиха един срещу друг в последния мач от Група F на Евро 2020, известна още като „групата на смъртта“, но така и не се победиха. Мачът се провeде на „Пушкаш Арена“ в Будапеща и завърши 2:2.

„Петлите“ завършиха на първо място с пет точки и ще играят с Швейцария, а „мореплавателите“ останаха на трето място с четири пункта и ще се изправят в сблъсък от тежка категория с Белгия.

Втората позиция остана за Германия, който завърши наравно 2:2 с Унгария. На „Алианц Арена“ в Мюнхен „маджарите“ играха силно и бяха близо до сензацията, но в крайна сметка останаха с празни ръце и напуснаха турнира.

В 27-мата минута Португалия получи право да изпълни дузпа. Моутиньо центрира от фаул, Лорис скочи и удари Жота. Главният съдия Антонио Матеу Лаос (Испания) без да се замисли посочи бялата точка. Кристиано Роналдо бе безпогрешен и промени резултата за 1:0.

С този гол звездата на Юевнтус подобри още един рекорд. Той вече има общо 20 гола на Световни и Европейски първенства и изпревари предишното постижение на Мирослав Клозе.

Секунди преди края на първото полувреме последва втора дузпа. Този път тя бе в полза на Франция. Бензема също не сбърка от бялата точка и направи резултатът на 1:1.

В 47-мата минута "петлите" поведоха с 2:1 след второ попадение на Бензема.

Трета дузпа за мача в 58-ата минута отново промени резултата. Роналдо за втори път показа хладнокръвие и постигна равенство между двата тима. Още един забележителен факт за Кристиано. Той вече е наравно и с иранеца Али Даеи за най-добър голмайстор в историята на националните отбори. И двамата имат по 109 гола.

След ожесточена битка, двата отбора така и не се победиха.

От „групата на смъртта“ към осминафинали продължават Франция, Германия и Португалия. Петлите ще се изправят срещу Швейцария (28.06), Германия - Англия (29.06) и Португалия - Белгия(27.06).

Класиране в Група F след изиграването на мачовете:

1 Франция - 5
2. Германия - 4
3. Португалия - 4
4. Унгария - 2

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетипични за юни жеги отчетоха на Балканите
Нетипични за юни жеги отчетоха на Балканите
Германия се измъкна срещу вдъхновена Унгария и продължава напред
Германия се измъкна срещу вдъхновена Унгария и продължава напред