НОВИНИ

Посрещнаха Йосиф Миладинов в България

посрещнаха йосиф миладинов българия
bnt avatar logo
от БНТ
14:28, 02.08.2021
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският плувец Йосиф Миладинов, който направи истински фурор на Олимпиадата в Токио, се прибра този следобед в България. 18-годишният българин влезе в Топ 8 на най-добрите на 100 метра бътерфлай.

Младият ни талант беше посрещнат с аплодисменти, прегръдки и добро настроение на Летище София. Сериозен медиен интерес предизвика плувецът, на когото специалистите предвещават бляскаво бъдеще.

Йосиф Миладинов завърши на 8-ата позиция във финала на дисциплината, като представянето му се счита за огромно постижение за страната ни, след като България не е имала финал в плуването в олимпийския турнир от 33 години насам (след Сеул 1988).

Родният национал не е напълно доволен от себе си. В думите му личи и леко съжаление: „На финала исках да си подобря моето постижение, не съм отчаян, но не съм и доволен. Радвам се, че успях да изживея това. Имам много неща да подобрявам. Искам да благодаря на всеки един, който е бил до мен, на цяла България, че станаха да гледат този финал.“

„След плуванията на някои наши състезатели имаше лоши коментари. Не знам защо трябва да има такова отношение, след като сме отишли на Олимпиада и искаме нещо добро да направим за България. Но такива хора винаги ще има“, сподели със съжаление плувецът.

За Йосиф Миладинов предстои почивка, а след това ще продължи централизирана подготовка в София за следващите големи първенства. Той не крие и желание си да се състезава и на Олимпиадата в Париж след три години.

„Надявам се всичко да върви по план. Планирам почивка. Не знам време и дати, но ще си почина, докато плуването започне да ми липсва. Мисля да разнообразявам повече подготовката, да ходя на лагери извън България. Надявам се да ми е забавно докато тренирам. Басейнът тук в София е хубав, винаги има какво да се поправи. Но и в България, ако имаш мотивация и вяра, можеш да го направиш и тук. Мисля да продължа образованието си в България. САЩ не е опция за мен.“

Помолен да коментира представянето си в Токио само с една дума, Йосиф отговори: „Страхотно.“

След това обаче допълни: „Беше страхотно състезание, великолепно преживяване. За жалост, не успях да направя това, което искам, но следващия път ще успея. Да, спах преди финала. Успах се дори. Починах си добре, но не знам, не знам какво се случи.“

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН представи подробности за дисертацията на кандидат-премиера Пламен Николов
МОН представи подробности за дисертацията на кандидат-премиера Пламен Николов
Ванеса Ферари най-после спечели олимпийско отличие
Ванеса Ферари най-после спечели олимпийско отличие