НОВИНИ

Постоянен арест за обвиняемите в разпространение на наркотици сред ученици в Сливенско

постоянен арест обвиняемите разпространение наркотици сред ученици сливенско
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 15.09.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Четиримата обвинени за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества в Сливенско остават за постоянно в ареста, след като не обжалваха в законния срок взетата им от Специализирания наказателен съд на 4 септември 2020 г. мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвинените бяха задържани на 3 септември при специализирана полицейска операция на служители от Териториалния сектор „БОП“-Сливен под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала различни по вид наркотици - канабис, амфетамини и метамфетамини от началото на 2018 г. предимно сред ученици и младежи в региона.

В хода на действията по разследването на 8 адреса бяха намерени и иззети наркотици, както и голямо количество ампули с прекурсори за производството на синтетични наркотици във вид на кристали. Иззети са и уреди за домашно производство на амфетамини, везни и полиетиленови пликчета за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти.

Участниците в престъпната група са били наблюдавани от разследващите в продължение на месеци. Разкриването и събирането на доказателства за престъпната им дейност е резултат от реализирането на един от приоритетите на прокуратурата – противодействие на производството и разпространението на наркотици, с акцент недопускане продажбата на наркотици около училищата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След случая с ударено от ток момче: Започва проверка на мрежите и съоръженията за външно осветление
След случая с ударено от ток момче: Започва проверка на мрежите и съоръженията за външно осветление
МП обяви конкурс за 36 вакантни места за държавни съдебни изпълнители
МП обяви конкурс за 36 вакантни места за държавни съдебни изпълнители