НОВИНИ

Повдигнаха четири нови обвинения за закана с убийство на Георги Николаев

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 04.08.2023 (обновена)
Чете се за: 04:45 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата в Стара Загора повдигна четири нови обвинения за закана с убийство на Георги Николаев. Той е задържан за жестокото нападение на 18-годишното момиче.

Така обвиненията срещу него стават общо 6. Четирите нови му бяха предявени днес в 10.30 ч. в Старозагорския затвор за закани за убийство срещу момичето.

"Бяха синтезирани и старите, които бяха повдигнати отново за закана за убийство, още по-безумни от първите две. Държат ни в затъмнение от всички доказателства до момента", каза адвокатът на Николаев Петко Кънев.

Установено е, че от началото на април до 25 юни в Стара Загора, Георги е заплашвал момичето. Според събраните нови доказателства агресивните заплахи за саморазправа са отправени лично от задържания към пострадалата чрез мобилно приложение.

,,В резултат на активните разследвания по двете досъдебни производства, имаме категорични доказателства, че обвиняемият Г.Г. е извършител на престъпленията, за които са му предявени двете обвинения”, каза районният прокурор Таня Димитрова.

Според защитата на Георги Николаев не са им представени никакви доказателства за отправените заплахи.

,,Бяха синтезирани и старите, които бяха повдигнати отново за закана за убийство, още по-безумни от първите две. Държат ни в затъмнение от всички доказателства до момента", обясни адвокат Кънев.

Към момента няма промяна в обвинението на Николаев за нанасяне на средна телесна повреда на пострадалото момиче.

,,Назначена е петорна експертиза. В момента се извършва. Направен е допълнителен разпит на пострадалото лице и той е послужил като едно от основанията за допълване на обвинението с разширяване на времевия му период и с отправените закани", каза още прокурор Димитрова.

Действията по разследването според прокуратурата са в активна фаза.

Репортер: Десислава Петкова

От Районна прокуратура - Стара Загора изпратиха прессъобщение за новите обвинения:

Днес, 4 август 2023 г., Районна прокуратура-Стара Загора повдигна допълнително обвинение спрямо Г.Г., на 26 г., по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишната Д.М. – престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението по воденото до момента досъдебно производство по горепосочения текст след направен анализ на допълнително събрани доказателства – разпит на свидетели.

Днес в 10.30 ч., пред процесуалните му представители, на Г.Г. лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април 2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Д.М., и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента бе установено, че Г.Г. се е заканил на Д.М. по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни 2023 г., за което той е привлечен като обвиняем. Според новите доказателства Г.Г. отправил заплахи към 18-годишната Д.Б., лично и чрез мобилно приложение, още четири пъти от месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г. , за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Г.Г. се е заканил с убийство на Д.Б. общо шест пъти.

Към настоящия момент Г.Г. е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда на Д.М.

По двете дела са събрани категорични доказателства, че Г.Г. е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства и биологичен материал и др.

Действията по разследването са в активна фаза.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив на влак, пътуващ към Червен бряг, се запали
Локомотив на влак, пътуващ към Червен бряг, се запали
Луис Енрике с послание в профила си в социалните мрежи
Луис Енрике с послание в профила си в социалните мрежи